2 7 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

BUTIKENS Öppettider

Måndag: STÄNGT
Tisdag: 10.00 - 19.00
Onsdag: STÄNGT
Torsdag: 10.00 - 19.00
Fredag: 10.00 - 17.00
Lördag: STÄNGT
Söndag: STÄNGT

Fotvård

 

MEDICINSK FOTVÅRD | 60 min, 550 kr (pensionärer 520 kr)

 

Medicinsk fotvård innebär att fotterapeuten förebygger, behandlar och lindrar den ohälsa som kan förekomma på fötterna. Hos oss är alltså Du som har en frisk fot men vill förebygga ohälsa givetvis lika välkommen som Dig med ev. diabetes eller en reumatisk sjukdom.

Att behandlingen är medicinsk ger även Dig som kund en garanti att Du behandlas med en stor kunskap om anatomin och dess komplikationer från höft till fot, samt att du garanteras en stor kunskap om hygienen på verktygen du behandlas med, samt i lokalen du behandlas i.

Behandlingen går till så här:

Klassisk fotvård där du efter ett skönt bad med väldoftande olja får dina eventuella förhårdnader, liktornar, hälsprickor, nageltrång och kartnaglar mm behandlade. Naglar klipps och filas och dina fötter masseras mjuka med en ekologisk fot kräm anpassad just för Din fot. Du får även råd angående inlägg och avlastningar mm. Önskas lackade tånaglar ingår det.

Behandlingen utförs av Andrea, som är utbildad undersköterska samt har Kvalificerad Yrkeshögskoleutbildning i medicinsk fotvård. Andrea är medlem i Sveriges Fotterapeuter vilket är en yrkesorganisation som ger dig trygghet vad gäller utbildning och kvalité, samt att behandlingsskadeförsäkring finns.


LYXIGA FÖTTER | 90 min, 690 kr

 

I denna behandling får du en medicinsk fotvårdsbehandling, (för beskrivning se ovan) samt att dina fötter och underben skrubbas med peeling. Därefter masseras dina nagelband samt naglar med närande olja och en mask läggs på fötterna. Därefter masseras fötterna med anpassad creme/balm. Om tid tid blir över masseras även underbenen om så önskas.


NAGELKLIPPNING | ca 30 min, 350 kr

 

Efter ett kortare fotbad (vid behov) så klipps dina naglar. 
Dina nagelfalsar rensas och dina nagelband fräschas upp. Har du tjockare naglar slipas de ner. Allt bedöms och anpassas efter just dina fötters behov. Önskas lack så görs det i mån om tid.

fot4


VÅRTBEHANDLING | ca 30 min, 350 kr

På Helheten Friskvård använder vi oss av VERRUTOP®, det är ett medicintekniskt preparat som endast används för klinikbehandling. En effektiv behandling, finns bevis i studier, mot vårtor för barn och vuxna.

Denna behandling lämpar sig väl för dig som provat allt men vårtan sitter envist kvar! VERRUTOP® innehåller bl.a. organiska och oorganiska syror och med hjälp av dessa skapas en oxidation som leder till en försvagning och uttorkning av vårtvävnaden. Beroende på individ/vårta/placering så kan behandlingen ta allt från en till ca 5 behandlingar.

Så här går en vårtbehandling till med VERRUTOP®:

Vårtans förhårnad reduceras med skalpell, preparatet appliceras i omgångar tills hela vårtvävnaden är mättad. Behandlingen kräver inga restriktioner utan man kan som vanligt delta i olika aktiviteter som gymnastik och idrott. Mellan behandlingarna är det en fördel om man underhåller förloppet med alsolsprit. Det påskyndar och förstärker effekten. Redan 2 timmar efter behandlingen kan man se den begynnande nedbrytningen av vårtvävnaden Denna typ av behandling görs enbart på klinik och ingen behandling krävs av dig som kund hemma.

Butikens Öppettider

 

Måndag: STÄNGT
Tisdag: 10.00 - 19.00
Onsdag: STÄNGT
Torsdag: 10.00 - 19.00
Fredag: 10.00 - 17.00
Lördag: STÄNGT
Söndag: STÄNGT

 

Öppettiderna kan variera, bokningsbara tider finns utöver butikens öppettider.